Hoe je je ski’s of snowboard het beste opbergt voor de zomer!

Hoe je je ski’s of snowboard het beste opbergt voor de zomer!

Hoe je je ski’s of snowboard het beste opbergt gedurende de zomer

De winter is voorbij, en je ski’s of snowboard hebben je door talloze avonturen in de sneeuw begeleid. Nu de temperaturen gestegen zijn en de laatste sneeuw smelt, is het tijd om je wintersportuitrusting veilig op te bergen tot het volgende seizoen. Bij Waxenslijpen.nl, dé online shop van SnowWaxJob, weten we hoe belangrijk het is om je uitrusting goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je ski’s of snowboard in topconditie blijven tijdens de zomermaanden.

1. Grondige Reiniging

Voordat je je ski’s of snowboard opbergt, is het essentieel om ze grondig schoon te maken. Verwijder vuil, modder en oude waxresten. Gebruik hiervoor een milde wax en een zachte borstel. Borstel schoon met de zachter borstel. Spoel goed af met water en droog ze volledig af met een schone doek om roestvorming te voorkomen. 

2. Controleer op Schade

Inspecteer je ski’s of snowboard op eventuele schade, zoals krassen, deuken. Kleine beschadigingen kunnen met een reparatieset worden hersteld, maar voor grotere schade is het raadzaam om een professional in te schakelen. Zorg ervoor dat je de kanten controleert op roest en scherpte. Indien nodig, slijp ze of laat ze slijpen om ze in optimale conditie te houden.

3. Breng een Laagje Wax aan

Het aanbrengen van een beschermende laag wax is cruciaal om je ski’s of snowboard te beschermen tegen uitdroging en roest. Gebruik een warme wax die je gelijkmatig aanbrengt over het hele oppervlak. Laat de wax zitten gedurende de zomermaanden; dit helpt om de belag vochtig te houden en voorkomt oxidatie van de stalen kanten. 

4. Opslag op een Koele, Droge Plaats

Berg je ski’s of snowboard op in een koele, droge ruimte met constante temperaturen. Vermijd vochtige plekken zoals kelders, waar de kans op roest en schimmel groter is. Een speciale skitas kan extra bescherming bieden tegen stof en schade, zorg er wel voor dat de skitas open is. Zorg ervoor dat je ski’s rechtop staan of horizontaal liggen zonder druk op de bindingen.

5. Bindings Onderhoud

Vergeet niet de bindingen los te maken voordat je je ski’s of snowboard opbergt. Dit vermindert de spanning op de veer en verlengt de levensduur van je bindingen. Bij snowboards kun je de schroeven iets losdraaien om spanning op het board te verminderen of de bindingen volledig verwijderen.

6. Regelmatige Controle

Het is een goed idee om je ski’s of snowboard af en toe te controleren tijdens de zomer. Controleer op tekenen van roest of schimmel en zorg ervoor dat de opslagplaats nog steeds geschikt is.

Conclusie

Door je ski’s of snowboard op de juiste manier op te bergen, zorg je ervoor dat ze zo min mogelijk leiden onder de zomeromstandigheden. Met een beetje extra zorg tijdens de zomermaanden, kun je de levensduur van je uitrusting verlengen. Bezoek Waxenslijpen.nl voor al je onderhoudsproducten en advies over wintersportuitrusting. Liever niet zelf doen, neem dan contact op met ons via SnowWaxJob. Tot snel op de piste!
Terug naar blog